Skip to content

Bora Ildikó – A rettegés piramisa (PDF könyv)

Találatok: 3

1

A ​rettegés piramisa közelében nyüzsgő európaiakat titokzatos bűncselekmények tartják rémületben, melyek gyanúsítottja egy magyar társasági hölgy, akit környezete intelligens, szelíd, kifejezetten barátságos és jóindulatú személyként ismer, de csak azoknak a tanúknak a jelentkezéséig, akik akaratlanul szemtanúivá válnak a Blanka von Flinkenstein grófnő által elkövetett gyilkosságoknak.
Amikor a kairói magyar sajtóattasé is gyilkosság áldozata lesz és egy szemtanú ismét csak Blankát ismeri fel a nyílt utcán kivégzett diplomata mellett, a kétségek bizonyosságokká válnak. Az igazság azonban még így sem teljes, s kiderítéséhez több kell, mint amire az ügy lezárására törekvő kairói rendőrségnek oka és lehetősége van. Blanka fia, Alex nem hagyja annyiban a dolgot, már csak azért sem, mert édesanyja letartóztatása után szerelme, Paulina is nyomtalanul eltűnik, s ebből Alex meggyőződik arról, hogy ebben a bűncselekménysorozatban semmi sem az, aminek látszik és senki sem az, akinek hiszik.

Ha létezik olyan, hogy női krimi, akkor Bora Ildikó egzotikus bűnügyi történetei ebbe a műfajba sorolandók. Claire Kenneth fantáziáját és Vavyan Fable humorát a szerző oly erős cselekményvezetéssel kombinálja, mely egy pillanatra sem hagyja lankadni az olvasó figyelmét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Lap tetejére!