Skip to content

Diana Dorth – Szamira Végzete (PDF könyv)

Találatok: 13

1

Szamira ​egy félvér arab lány édesapja korai halála után anyja egyedül neveli fel keresztényként. Apja muzulmán volt ugyan, mégsincs fogalma az iszlám tanairól. Munkája során megismerkedik egy dúsgazdag szaudival, akitől környezete óvja, azonban Szamira hozzámegy. Mivel a terrortámadás idején Amerikában nem válnak közkedveltté, követi férjét apja hazájába, Szaud-Arábiába.
Belecseppen a muzulmán világba, ahol a vallás abszolút törvény. Akarata ellenére lefátyolozott feleséggé válik és neki is a Korán szerint kell élnie, mint minden muzulmán asszonynak. A négy fal közé zárva, megalázva, alapvető jogoktól megfosztva tengeti hétköznapjait Szamira, akin a férje uralkodik. Ahol a lábát még a saját otthonából sem teheti ki Azim engedélye nélkül, nemhogy az országból, mert tiltja a törvény és a Vallási Rendőrség lesben áll. Arábiában a nőket semmibe veszik, csupán gyermeknemzésre és szexuális vágyaik kielégítésére használják.
Szamíra az őrület és elkeseredés határára kerül, de nem adja fel. Megpróbálja a lehetetlent, a szökését tervezi… Vajon sikerül-e élve hazajutni az Államokba abból az országból, ahonnan tulajdonképpen nincs kiút?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Lap tetejére!