Skip to content

Zádor Anna – Építészeti szakszótár

Találatok: 71

147

JZádorAnna


Építészeti

szakszótár

Corvina Kiadó

Munkatársak:

A Czétényi Piroska, Bibó István, Dercsényi Balázs,

F. Tóth Rózsa, Ferenczy László, Filep Antal, Hajnóczy Gábor, Horváth Alice, Kelényi György, Komarik Dénes, Lóvéi Pál, Marosi Ernő, Mendöl Zsuzsa, Szabó Miklós, Tóth Sándor, Varga Lívia

Szerkesztette: Zádor Anna

Borító- és kötésterv: Gelányi Mariann

A rajzokat Berkó Gyula és Kiss Marianne készítette

© Zádor Anna, 1984

ISBN 963 13 1794 3


ÓLoG.

Í KÖtWVTÁ”

A SZERKESZTŐ ELŐSZAVA

Ez a kis könyv mintegy 1000 leggyakrabban előforduló építészeti kifejezést értelmez alapfokú képzettségű olvasó számára. A sajtó és a könyvkiadás, a rádió és a tv naponta árasztja az építészettel kapcsolatos kifejezéseket, amelyek a laikus szá­mára szokatlanok és sokszor nem egyértelműek. Ezen kíván segíteni ez a munka, és ezzel az építészeti kultúra elmélyítésére törekszik. Az építészettel mint művészet­tel és annak történeti kialakulásával foglalkozunk, tehát műszaki és ezzel rokon kifejezések nem szerepelnek.

Hogy válogatásunk helyes-e, a használat fogja megmutatni. Ezért kérjük olvasóin­kat, észrevételeiket juttassák el a Kiadóhoz, hogy a következő kiadás — szükség esetén — ezek figyelembevételével kerüljön az olvasó kezébe.

Az itt közzétett szövegek lektoraink és a belső szerkesztőség munkájának köszön­hetők, ezért mellőztük a címszavak szerzőmegjelöléseit. Ez alkalommal is köszöne­tét mondok a szerzőknek és rajzolóknak, valamint dr. Déthsy Mihály, Putnoky Piroska és Körber Ágnes lektoroknak és szerkesztőknek lelkes és fáradságos munkájukért.

Budapest, 1983. január Zádor Anna

Pages: 1 2 3 4 5

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Lap tetejére!